Ouderavond 9 november 2017

03 november 2017
Ouderavond 9 november 2017

‘Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?’ was de slogan van de SIRE Campagne, die deze zomer gelanceerd werd. SIRE wil opvoeders aan het denken zetten, want: onderdruk je jongensgedrag teveel, dan kan dat onderpresteren en motivatieproblemen tot gevolg hebben. Dit jaar gaat de ouderavond over de verschillen in de ontwikkeling tussen jongens en meisjes. De afgelopen tientallen jaren hebben we geleefd in de veronderstelling dat jongens en meisjes in wezen hetzelfde zijn. Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat jongens en meisjes wel gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk, iets wat in de praktijk van alledag al zolang merkbaar is. Welke verschillen ervaart u tussen jongens en meisjes? Wat is de reden van de verschillen tussen jongens en meisjes? Kennis over de verschillen in de ontwikkeling tussen jongens en meisjes biedt de mogelijkheid om kinderen te helpen en uit te dagen naar hun mogelijkheden. Hierdoor ontstaat begrip, waardoor we anders naar hen kunnen kijken en kunnen waarderen.

Hanneke Poot-van der Windt (www.sirenevoorkinderen.nl) zal deze avond verzorgen. Hanneke werkt dagelijks als kinderfysiotherapeute en psychomotorisch remedial teacher met kinderen. Het belooft een interessante en ook leuke avond te worden, die alle ouders/verzorgers zal aanspreken: het maakt niet uit of u zonen of dochters heeft, of in welke leeftijd. Deze avond is voor iedereen!

We vinden het wel fijn om te weten hoeveel personen we kunnen verwachten, daarom kunt u zich via het Ouderportaal inschrijven. We hopen velen van u te mogen verwelkomen op de Ouderavond! Aanvang: 20.00 uur (duurt tot 22.00 uur), koffie staat om 19.45 uur klaar. De Schoolcommissie